Juli 2019: Nieuwsbrief 3 over het Hofje is beschikbaar.

Inloop

De inloop is bedoeld als open en gastvrije ontmoetingsplek voor iedereen die even ergens wil zitten en onder het genot van een kop koffie een praatje wil maken of een spelletje wil spelen.

Elke dinsdag van 10.00 - 12.00 uur, elke donderdag van 11.00 tot 16.00 uur en elke zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur staan de deuren van het Hofje open. De inloop wordt gerund door vrijwilligers van verschillende kerkgenootschappen in Middelburg.

Hartelijk welkom!

Meer informatie

Lunch & Diner

Regelmatig kunt u in het Hofje genieten van een heerlijke lunch of maaltijd, bereid door een enthousiast team van vrijwilligers.


Meer informatie en aanmelden

Stilteplek

In het Hofje is een stilteplek ingericht, waar u even tot rust kunt komen. Er een poster van het kruisicoon van Taizé en er staat een Paaskaars waaraan u zelf een kaars kunt aansteken. Ook ligt er wat lectuur en is een boek om een gedachte of een gebed in te schrijven.

Ethiopische maaltijd een succes

Op 7 september heeft een groep mensen afkomstig uit Ethiopië een maaltijd bereid voor leden van de Nieuwe Kerkgemeente en de Gasthuiskerk. Met zo’n 40 mensen zaten we aan de dis. Ethiopisch eten is echt anders dan wij gewend zijn. We kregen uitleg van Yodit Willems. Er waren injera’s gebakken en diverse gerechten gemaakt. Injera’s zijn een soort pannenkoeken, maar smaken heel anders dan de onze. Je legt een injera op je bord en daarop schep je de verschillende gerechten en sausen. Van de injera scheur je een stukje af en daarmee ‘pak’ je een saus. Messen en vorken komen er niet aan te pas. Het smaakte allemaal heerlijk en de stemming zat er goed in.

Wij hebben op onze beurt de koks en hun helpers uitgenodigd voor de maaltijden die wij in het Hofje bereiden. Op deze manier leer je elkaar kennen.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image