Juli 2019: Nieuwsbrief 3 over het Hofje is beschikbaar.

Inloop

De inloop is bedoeld als open en gastvrije ontmoetingsplek voor iedereen die even ergens wil zitten en onder het genot van een kop koffie een praatje wil maken of een spelletje wil spelen.

Elke donderdag van 11.00 tot 16.00 uur en elke zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur staan de deuren van het Hofje open. De inloop wordt gerund door vrijwilligers van beide kerken.

Hartelijk welkom!

Meer informatie

Lunch & Diner

Regelmatig kunt u in het Hofje genieten van een heerlijke lunch of maaltijd, bereid door een enthousiast team van vrijwilligers.


Meer informatie en aanmelden

Stilteplek

In het Hofje is een stilteplek ingericht, waar u even tot rust kunt komen. Er een poster van het kruisicoon van Taizé en er staat een Paaskaars waaraan u zelf een kaars kunt aansteken. Ook ligt er wat lectuur en is een boek om een gedachte of een gebed in te schrijven.

7 september: Ethiopische maaltijd

voor leden van de Nieuwe Kerkgemeente en de Gasthuiskerk

Op 7 september verzorgt een groep Ethiopiërs, die regelmatig in het Hofje onder den Toren, voor een kerkdienst bij elkaar komen, een maaltijd voor gemeenteleden van de Nieuwe Kerkgemeente en de Gasthuiskerk.

Daarbij wordt rekening gehouden met onze smaak: Ethiopiërs zijn gewend om veel kruiden te gebruiken en ‘scherpe’ gerechten te serveren. Maar omdat wij dat niet gewend zijn, zullen de gerechten minder scherp zijn. Ook wordt er rekening gehouden met vegetariërs.

U ziet op deze foto pannenkoeken. Dergelijke pannenkoeken – met stroop of suiker – krijgt u niet voorgeschoteld. Maar in Ethiopië wordt vaak een soort pannenkoek (Injera) gebruikt Deze wordt gemaakt van teff, een graansoort .Er worden stukjes van de ‘pannenkoek’ afgescheurd en daarmee wordt het eten ‘vastgepakt’ en naar de mond gebracht. Maar laat u niet afschrikken: mes en vork gebruiken kan ook!

Op 7 september bent u in het Hofje vanaf 17.30 uur welkom bij deze maaltijd. We gaan om 18.00 uur aan tafel. We stellen het op prijs als u een kleine financiële bijdrage wilt geven voor de kosten van de maaltijd.

U kunt zich opgeven: info@hofjemiddelburg.nl of tel. 0118-436609. Wilt u aangeven of u vegetarisch eet?